Specialisaties

Wij bieden de volgende gespecialiseerde behandelingen aan:

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut behandelt en begeleidt patiënten bij en na een sportblessure. De sportfysiotherapeut is er voor de breedte- en topsporter. Hij begeleidt je naar je individuele optimale sportniveau.

Fysiofitness

Dit is een fitnessprogramma opgesteld door de fysiotherapeut. Met name na een behandeltraject aan het spier- en bewegingsapparaat is het een welkome aanvulling om niet terug te vallen in het oude klachtenpatroon. Het voordeel is dat er altijd door een fysiotherapeut een oogje in het zeil wordt gehouden.

Schouderrevalidatie

Bedoeld voor het specifiek revalideren na schouder gerelateerde klachten/operatie. Wij zijn aangesloten bij het Schoudernetwerk Nederland.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut behandelt klachten aan met name de wervelkolom, maar ook aan andere gewrichten. Met als doel dat de gewrichten weer beter functioneren, zodat de beweeglijkheid toeneemt en de pijn afneemt.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een specialisatie in de fysiotherapie. De oedeemtherapeut behandelt patiënten die last hebben van vocht in armen en/of benen. Dit vocht kan ontstaan na bestraling, na chemotherapie en na operaties. Het is een specifieke massagetechniek.

Echografie

Het stellen van de juiste diagnose is niet altijd even gemakkelijk. Om fysiotherapeutische onderzoeksresultaten te kunnen bevestigen en onderbouwen, is echografie een prima middel om in te zetten. Er zijn veel pathologieën die goed zichtbaar gemaakt kunnen worden aan de hand van echografie. Tevens kunnen we een reëler beeld geven over het eventueel herstelproces en is het een perfect middel om uw behandelingstraject te evalueren.

Wat kunnen we in kaart brengen met echografie:

  • tendopathieën (peesaandoeningen)
  • calcificaties
  • spier/peesrupturen
  • ligamentair letsel (bandletsel)
  • bursitis belden
  • hematomen

Echografie wordt tevens gebuikt bij de behandelingsmethode EPTE.

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een effectieve behandelmethode bij al langer bestaande klachten van onder andere hielspoor, chronische achillespeesaandoeningen en andere peesaandoeningen. Shockwave heeft als voordeel dat er onder meer geen anesthesie nodig is, kortdurend is, behandelt de oorzaak van de klacht, heeft geen bijwerkingen en kan een injectie of eventuele operatie overbodig maken.
Voor een behandeling shockwave is een eigen bijdrage noodzakelijk. Heeft u hier vragen over, stel ze dan svp aan onze collega die de shockwave behandeling uitvoert.

EPTE

EPTE is een nieuwe revolutionaire behandelmethode voor problemen aan pezen en spieren en een bewezen effectieve manier voor de behandeling van deze aandoeningen. Onder geleide van echografie wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontsteking of overbelasting gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed.

Tijdens een EPTE behandeling ervaart u geen pijn. Een dunne naald wordt rechtstreeks in het probleemgebied gezet. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor ‘geraakt’. Dit proces vindt plaat onder echografie en u kunt zelf meekijken hoe de behandeling verloopt.

Klachten waarbij EPTE wordt toegepast, zijn:

  • Schouderpees klachten
  • Kniepees klachten
  • Achillespees ontstekingen
  • Fasciïts plantaris/hielspoor
  • Tenniselleboog
  • Golfers elleboog
  • Hamstringklachten

De voordelen van EPTE:

  • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie
  • Gezond weefsel wordt ontzien
  • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
  • Snel effectief, al na 3 tot 5 behandelingen minder pijn
  • De behandeling is niet pijnlijk
  • Voorkomt onnodig veel fysiotherapiebehandelingen
Voorste kruisband revalidatie

Voorste kruisbandletsel is het meest voorkomende letsel in de knie, met name bij sporten met een hoge intensiteit.  Na een voorste kruisbandletsel is een operatieve ingreep noodzakelijk. Belangrijk na de operatie is het revalidatieproces. Deze begint direct na de operatie.

Lees verder

Dry needling

Dry Needling wordt toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Het is een specifieke methode om de spieren te ontspannen door middel van het aanprikken van de desbetreffende spier.

Claudicatio therapie (looptraining)

Looptraining op de loopband bij doorbloedingsstoornissen van de benen. Wij zijn aangesloten bij het Claudicationet. De behandeling valt binnen de basisverzekering.

COPD

Training voor patiënten met longaandoeningen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de aandoening en wordt bepaald aan de hand van vragenlijsten. De behandeling valt binnen de basisverzekering.

Hartrevalidatie

Revalideren na hartproblematiek/operatie. De behandeling valt onder de aanvullende verzekering.

Heup- en knierevalidatie

Specifieke revalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie. Ook ander klachten aan heup of knie vallen hieronder. Behandeling van artrose van heup of knie wordt vergoed uit de basisverzekering voor 12 behandelingen binnen een jaar.

Medical taping

Specifieke tapetechniek bij klachten aan spier- en peesklachten.

Tapen en bandageren

Specifieke tapetechniek om met name gewrichten te immobiliseren, tevens toepasbaar bij spiertrauma.

VKB revalidatie

Gerichte revalidatie na een voorste kruisband reconstructie. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van de voorste kruisband revalidatie bent u bij ons aan het juiste adres. We beschikken over de vereiste voorwaarden om het revalidatieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. We geven de revalidatietraining in een grote oefenzaal en met moderne apparatuur. Zie ook ons filmpje onder het kopje voorste kruisband revalidatie.

Bewegen met Parkinson

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen, in het bijzonder ook voor mensen met Parkinson. Bewegen kan motorische en niet-motorische symptomen van de ziekte verminderen, zoals obstipatie en slaapproblemen. Ongeacht leeftijd, fitnessniveau of stadium van Parkinson is er altijd wel een passende oefening om fit te worden én te blijven. Wij geven groepslessen aan mensen met Parkinson om hun kwaliteit van leven zo lang mogelijk te behouden. In de groepslessen staan het trainen van motorische vaardigheden, fitheid én plezier met elkaar centraal.

Lees verder

Kindervoetenspreekuur

Wacht niet te lang als uw kind voetklachten heeft. Ons gratis kindervoetenspreekuur is bedoeld voor kinderen die klachten hebben tijdens het lopen en sporten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld:

  • Regelmatig vallen of struikelen
  • Pijn in de voeten of snel vermoeide voeten
  • Snel de enkel verstuiken of verzwikken
  • Op de tenen lopen
  • Afwijkingen aan de voeten
  • Een opvallend looppatroon
  • Afwijkende stand van de voeten
  • Afwijkende slijtage van schoenen

Lees verder

Medische bikefitting

Bij ons kunt u laagdrempelig een medische bikefitting laten uitvoeren voor uw wielrenfiets of mountainbike. Wilt u weten of de fiets goed is afgesteld op uw lichaam of heeft u klachten tijdens het fietsen, dan is medische bikefitting een goede keuze om te doen. Medische bikefitting is er om blessures of klachten die vaak voorkomen, te verhelpen.

Lees verder

Valpreventie

Vallen is een groot probleem bij ouderen. Eén op de drie senioren boven de 65 valt minstens één maal per jaar, en het aantal valincidenten neemt toe met de leeftijd. Het aantal botbreuken is aanzienlijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het programma Vallen Verleden Tijd efficiënt is. Cursisten die valtraining hebben gedaan, vallen ongeveer 50% minder. Dit programma wordt bij ons aangeboden door fysiotherapeute Roelie Nolet. Informeer naar de mogelijkheden.

Lees verder